Vajúdik a kézdivásárhelyi kórház finanszírozási pótléka

A berecki művelődési központban adott helyet a felső-háromszéki polgármesterek havi találkozójának. A megye előljárói mellett jelen volt jelen volt dr. Kelemen András főorvos, a kézdivásárhelyi kórház főigazgatója.

A Felső-Háromszéket kiszolgáló korház évek óta anyagi gondokkal küzd. Kelemen igazgató elmondása szerint oda vezetett a folyamatos állami költségveté „fejkvóta rendszer”, hogy manapság csupán 20 ezer lej jut orvosságra, ami közel nem fedezi ezt a kiadást, de megvonták az intenzívosztály támogatását is. Ezért több mint három éve szorgalmazza egy az intézményt támogató Háromszék az Egészségért Egyesület létrehozását. Elmondása szerit ma is még a bejegyzés előtti állapotban van az egyesület. A felső-háromszéki községek és Kézdivásárhely a lakosság számaránya szerint fizetné a tagsági díjat, lakosonként havi ötven banit, ez mintegy 300 ezer lejes pótlást jelentene a korháznak, ami téli hónapban elegendő a gázszámla kifizetésére.
Azért késik a bejegyzése az egyesületnek, mert a kézdiszéki önkormányzatok alig fele fogadott el erről tanácsi határozatot. Amint minden kézdiszéki önkormányzat jóváhagyja a csatlakozást kimondó helyi határozatot, Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármesterre hárul az egyesület bejegyeztetése.

Sz-h

Ossza meg és írjon véleményt is!
FaceBook

config
configTurbó linkmegosztás - TurboBookmark.com